Onze leeromgeving

Uitdagende leeromgeving

Uitdagende leerpleinen en de nieuwste methodes en Montessorimaterialen vormen de leidraad voor onze didactiek en het leerstofaanbod. Groep 1-2 werkt met materiaal om de nieuws­gierigheid van kinderen te prikke­len. Maria Montessori zei: ‘’Niets gaat in de geest wat niet in de handen is geweest”. Onze kinderen werken vaak op kleedjes op de grond, waar ze letterlijk en figuurlijk de ruimte hebben om zich te ontplooien.

Deze voorbereide, rijke leeromgeving prik­kelt kinderen om te leren. We gaan uit van hun zelfstandigheid. Alles is zo ingedeeld dat ze zelf “de weg weten” en het materiaal kunnen pakken. Er is een inspirerende leeshoek in elk lokaal en een bibliotheek met een canon aan boeken.

Gebouw, plein en tuin

Ons unieke gebouw is ontworpen met het Montessori-onderwijsconcept als uitgangspunt. Kinderen hebben er veel ruimte om samen te werken, maar ook om zich even terug te trekken. Ieder lokaal heeft een verhoogd balkon met een gezellige lees/werkplek. Het besloten plein en de tuin zijn prachtige plekken om te spelen met ballen, karren, schaakbord, modderkeukens, tipi’s en zandbakken. Wij laten onze leerlingen steeds meedenken in het vormen van deze schoolomgeving.