Kennismaking

Binnen kijken in De Kraal is een verrassing. Basisonderwijs werkt er heel anders dan op andere scholen. Kinderen zijn er zelfstandig, dat hebben ze zo geleerd. Klassen zijn er niet en de juffen roepen alleen de kinderen bij elkaar die op dat moment een les van hen krijgen.

Oude en jonge kinderen zitten door elkaar heen. Sommigen zitten op de grond, kiezen een hoge of lage tafel, of ze staan liever. Als de dag begint komen ze binnen, hangen hun jas op, doen hun sloffen aan en gaan meteen aan het werk! Ze wachten niet op de juf, ze weten zelf al wat ze moeten doen. Iedereen is steeds geconcentreerd aan het werk. En… het is er heel rustig.

Biologie, aardrijkskunde of geschiedenis hebben ze niet als losse vakken, maar als één geheel en allemaal tegelijk. De juf geeft inspiratielessen en daarmee gaan de kinderen zelfstandig aan het werk. Elk kind leert zo hoe je het best en het leukst zelf een onderzoek kunt doen.

Werken, spelen en eten doen de kinderen samen, jong en oud. Iedereen kent elkaar en zorgt voor elkaar. Kinderen hebben veel vrijheid in de aanpak van hun werk, in de volgorde van werken en in wat ze willen leren. Ze leren hoe ze met die vrijheid om moeten gaan en hoe ze zelf regie kunnen nemen over hun leerproces. Vanaf leerjaar 1 tot en met leerjaar 8. Van het leren van de letters tot het leren omgaan met presentatietechnieken, in alles leert De Kraal het jou zelf te doen.

“Leer het mij zelf te doen.” Dat is het motto van montessorionderwijs. “Op maat voor jou!” voegt
De Kraal daar aan toe. Wat je bij De Kraal leert blijft je leven lang waardevol.

 

Kennis maken met De Kraal

Wie voor De Kraal kiest, kiest heel bewust. We nemen uitvoerig de tijd om u rond te leiden en kennis met u en uw kind te maken. Maak een afspraak per e-mail, bel ons via 0166-604 465 of gebruikt ons contactformulier. We nemen snel contact met u op

 

Wachtlijst Middenbouw (groep 3-4-5)

Let op! Onze Middenbouw is vanaf zomervakantie 2023 helaas vol. Nieuwe kinderen die in deze groepen terecht zouden komen kunnen we helaas niet plaatsen. Op verzoek kunnen we uw kind wel een plaats op onze wachtlijst aanbieden, maar deze biedt helaas geen garantie op latere plaatsing. We hopen op uw begrip.