Ons onderwijs

De groepen op de Kraal zijn als volgt georganiseerd:

• Een onderbouwgroep: (0), 1 en 2
  • Een middenbouwgroep: 3 en 4
  • Een tussenbouwgroep: 5 en 6
  • Een bovenbouwgroep: 7 en 8

Engels vanaf groep 1

Wij geven al Engelse les op onze school vanaf groep 1. Het brein van jonge kinderen is als een spons en kleuters zijn erg taalgevoelig. Dit willen we optimaal benutten.

Lesmethoden

Naast het traditionele Montessorimateriaal werken wij met methoden:

• voor taal/lezen (Lijn 3, Station Zuid en Staal)
  • spelling (Staal)
  • rekenen (Reken Zeker)
  • begrijpend lezen (Nieuwsbegrip).

Kosmisch onderwijs

Kosmisch onderwijs is naast de kernvakken taal, rekenen en lezen een belangrijk leergebied binnen het Montessorionderwijs. Kosmisch onderwijs is simpel gezegd een combinatie van natuuronderwijs, geschiedenis en aardrijkskunde. Het gaat uit van het grote geheel (de kosmos) en laat uw kind ervaren dat alles en iedereen op aarde daar een schakeltje in is. De onnatuurlijke grenzen tussen de vakken vervallen en het onderwijs wordt als één geheel aangeboden. Zo kunnen de kinderen onderlinge verbanden zien en de samenhang tussen alle aspecten.