Onze naam

Kralen zijn typische montessorimaterialen.  Ze zijn er in alle vormen, soorten en maten, net als mensen en kinderen.  Onderling verbonden vormen ze prachtige kettingen. Iedere kraal is even belangrijk, en samen zijn ze het mooist.

Kraal betekent ook: omheinde plek voor vee,  waar alle dieren van groot tot klein veilig en rustig bij elkaar kunnen zijn.

In ons logo zijn twee gestileerde kralenkettingen zichtbaar die samen als een soort omheining de letters omvatten.

 

Onze slogan: 'Op maat voor jou!'

Kinderen verschillen. Die verschillen vormen een uitgangspunt en we spelen erop in. We kijken goed naar wat een kind nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen: welke talenten en interesses heeft het, welke doelen liggen binnen bereik, wat zijn haar of zijn pedagogische en onderwijsbehoeften? Rekening houden met verschillen tussen kinderen betekent ook dat kinderen in verschillende leerformaties kunnen leren: individueel, in kleine groepjes, in grotere groepen, al naar gelang hun behoeften en mogelijkheden. Talenten van kinderen en hun ontwikkeling vormen het vertrekpunt voor het leren en voor het werken met leerlijnen en methoden (en niet andersom).