De Kraal en Zo Kinderopvang openen peuterspeelzaal

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 16:41

Foto: Naoual Agzannay, Koert Capel en Thea van der Velde in de nieuwe peuterspeelzaal.

Sinds de start van het nieuwe schooljaar biedt montessorischool De Kraal in samenwerking met Zo Kinderopvang iets nieuws aan in Tholen: een montessori-peuterspeelzaal. Voortaan kunnen kinderen van 2 en 3 jaar ook al op De Kraal terecht. Eén van de lokalen is daartoe in de zomervakantie verbouwd tot een leuke speelruimte.

 

“Sinds we ons gebouw heel anders hebben ingedeeld was het  duidelijk dat onze huidige 92 kinderen ook zonder dat lokaal meer dan genoeg ruimte zouden hebben,” vertelt Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal. “Tegelijkertijd hadden we al langer de wens om kinderen al voor hun 4e jaar bekend te maken met het montessoriconcept. Bij grotere besturen zie je steeds vaker Integrale Kind Centra. Daarvoor zijn we te klein, maar op deze manier kunnen we toch een doorgaande lijn van peuters naar kleuters realiseren.”

 

De peuterspeelzaal is gehuisvest in De Kraal, maar valt onder Zo Kinderopvang. Vestigingsmanager Thea van der Velde: “Bij Zo Kinderopvang zien we een groeiende behoefte aan opvangplaatsen, dus de ruimte was welkom. Daarnaast betekent het montessoriconcept een hele mooie aanvulling in ons brede palet van verschillende soorten peuterspeelzalen. Het is nieuw voor ons, maar Christel Geerdink van De Kraal begeleidt onze peuterleidster Naoual Agzannay op weg naar een montessori-aanpak.” 

 

Het is overigens niet verplicht om vanuit de peuterspeelzaal door te stromen naar De Kraal zelf. “Maar wel logisch,” stelt Koert Capel. “We werken nauw samen als teams, de peuters spelen op hetzelfde plein als onze kinderen en ze gaan ook zeker meer activiteiten met kleuters of oudere kinderen samen doen. De overstap naar onze school is dan maar klein!” Wie meer over de peuterspeelzaal wil weten, kan informatie vragen aan Thea van der Velde via de website van Zo Kinderopvang.

 

“We zijn open op dinsdagen en donderdagen en er is nog ruimte,” moedigt Thea aan. “Maak dus gerust een afspraak om eens te komen kijken. Of bezoek onze open ochtend op dinsdag 5 oktober!”

 

Uit: Thoolse Bode, 21 september 2021

 


«   »