Interieur De Kraal helemaal veranderd

Gepubliceerd op 30 augustus 2020 om 15:21

In de vakantie is De Kraal vanbinnen reusachtig veranderd. Alleen het onderbouwlokaal is hetzelfde gebleven. De speelzaal en de leerpleinen zijn één groot en toch gezellig leerlandschap geworden met deels nieuwe meubeltjes. Hier werken middenbouw, tussenbouw en bovenbouw (groep 3 t/m 8) voortaan samen in dezelfde ruimte.

De keuken is ook naar dit leerlandschap verplaatst. Op de plaats van de keuken is nu de mediatheek ingericht. Die is daardoor veel dichter bij alle kinderen terecht gekomen. Nieuwe kleuren op de muren en de kozijnen en twee grote plafondlampen maken het helemaal af.

Het oude lokaal van juf Bettina is nu het kosmisch lokaal geworden. Onze grote oranje kasten die we ooit van een bankgebouw kregen staan nu hier in. Het oude lokaal van juf Carmen is nu 'prikkelarm instructie- en toetslokaal'. De onderbouw houdt een eigen lokaal. Dat was vorig jaar al vernieuwd. 

Belangrijk onderdeel van deze vernieuwing is ook de introductie van Onderwijsassistenten. Voortaan zijn in de ochtenden juf Gerda of juf Elise in het Leerlandschap aanwezig om de leerkrachten en kinderen te helpen.

Kinderen, ouders en leerkrachten reageren tot nu toe enthousiast. Deze vernieuwing past heel goed bij ons kleinschalige montessoriaanse karakter!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.