welkom » onze school » yoga

yoga

Dit jaar bieden we voor het eerst ook yoga aan als vorm van bewegingsonderwijs.

Yoga is een combinatie van lichamelijke oefeningen met ademhalingsoefeningen. Kinderen worden zich meer bewust van hun lichaam, van spanning en ontspanning en van emoties. Het ontwikkelt hun zelfvertrouwen en concentratie. Yoga kan een positieve bijdrage leveren aan hun leerprestaties en de onderlinge relaties in de groep.

Voor de jonge kinderen wordt de les speels aangeboden: vol fantasie, creativiteit, inspanning en ontspanning. Voor de oudere kinderen zoomen we in op yogahoudingen op (moderne) muziek, ontspanning, samenwerking en flowkracht (op zoek naar je eigen kwaliteiten).

Juf Carla de Vos verzorgt voor elke groep maandelijks een yogales. Deze vindt plaats in een kleine groep in onze speelzaal, waarbij het veiligheidsgevoel van elk kind bovenaan staat.

Juf Carla