welkom » nieuws » Red het klimaat voor de wereld vergaat!

Red het klimaat voor de wereld vergaat!

Gepubliceerd op 16 maart 2019 om 17:23

Het was een ontmoeting vol ideeën en energie, afgelopen maandagmiddag 11 maart. Ira von Harras, directeur van de Zeeuwse Milieu Federatie en haar collega Martijn de Jonge bezochten daar de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 om met de kinderen te praten en te werken over klimaatverandering, natuurbescherming en milieu.

Voor allen een heel actueel onderwerp: Ira organiseert de Klimaatmars die op 15 maart in Middelburg wordt gelopen en De Kraal is bijna klaar met het Natuurplein dat groep 5/6 dit najaar won. De kinderen zaten dan ook vol vragen en ideeën over gifgebruik, CO2 en smeltend poolijs. Want, constateerden ze zelf: naar kinderen moet worden geluisterd, zij zijn de toekomst.

"Fascinerend om te zien hoe ze vervolgens in tekeningen en zelfbedachte slogans verbindingen konden leggen tussen verbeelding en realiteit," vonden Martijn en Ira. Van die slogans hebben ze er verschillende naar de Klimaatmars meegenomen, waar ze door een stoet van 350 demonstranten (die het slechte weer trotseerden) werden meegenomen in een rondgang door Middelburg.

 

Foto boven: Ira von Harras en Martijn de Jonge in gesprek met groep 5, 6, 7 en 8.

Foto onder: de spreuk van Tim uit groep 5 op een bord van de Klimaatmars.


«   »