welkom » nieuws » De Kraal wint nu ook Voedselplek!

De Kraal wint nu ook Voedselplek!

Gepubliceerd op 26 februari 2019 om 09:18

Hoera! De Groene Revolutie op ons schoolplein gaat nog verder! De kinderen  hebben nagedacht hoe ook op het kleuterplein meer te beleven is rond voedsel. Dankzij Provincie Zeeland en Jong Leren Eten krijgen we nu 1.500 euro van IVN Natuureducatie om die plannen ook uit te voeren en zo ook het kleuterplein nog leuker te maken.

De kinderen kunnen zo gaan ontdekken hoe ons voedsel groeit: een startpunt voor een gezonde leefstijl. De ontwerpwedstrijd voedselplekken is een initiatief van IVN Zeeland, met steun van Jong Leren Eten en de provincie Zeeland.

Voedseleducatie op het schoolplein

Door het ontwerp van ons Natuurplein uit te breiden naar het kleuterplein wordt ook dat deel van ons schoolplein weer een stukje groener. We creëren zo een extra plek voor buitenles en we laten onze leerlingen op deze manier in aanraking komen met de herkomst en groeiwijze van voedsel. Buiten zijn en buiten leren in een natuurlijke omgeving is ook nog eens gezond en stimuleert de ontwikkeling van zintuigen, creativiteit en de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen. Dat past ook nog eens perfect bij onze montessorigedachte!

Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in de school. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom ontketenen IVN Natuureducatie, GGD Zeeland en Hogeschool Zeeland de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, met steun van de Provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten. Het doel? In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. De ontwerpwedstrijd voedselplekken maakt hier onderdeel van uit.

Zie ook https://www.ivn.nl/21-voedselplekophetschoolplein !

 

Illustratie: de voedselplek wordt een voortzetting van het Natuurplein dat we in de voorjaarsvakantie laten aanleggen.


«   »