welkom » nieuws » De Kraal wint landelijke ontwerpwedstrijd buitenlesplek!

De Kraal wint landelijke ontwerpwedstrijd buitenlesplek!

Gepubliceerd op 2 november 2018 om 17:53

Deze week werd bekend dat montessorischool De Kraal in Tholen is uitgeroepen tot één van de winnaars. Met het gewonnen bedrag van maar liefst 5.000 euro zal nog dit schooljaar een buitenlesplek op het schoolplein van de Kraal worden gerealiseerd.

De kinderen van groep 5-6 van montessorischool De Kraal in Tholen heeft een van de mooiste buitenlesplekken van Nederland ontworpen. Dat vond de jury van de landelijke wedstrijd "Ontwerp je eigen buitenlesplek" van Jantje Beton en IVN Natuureducatie. Net als 150 andere scholen zonden de kinderen van De Kraal een ontwerp in voor een buitenlesplek die voor verschillende soorten lessen inzetbaar moest zijn. Daarnaast moest de buitenlesplek actief en spelenderwijs leren mogelijk maken en duurzaam zijn.

Maar bovenal moest duidelijk zijn dat de kinderen de buitenlesplek zelf hadden bedacht en dát was aan groep 5-6 wel besteed. Heel wat tijd besteedden de kinderen van groep 5-6 aan tekeningen en maquettes en presenteerden die aan architect Joost van den Berge, die het allemaal omzette in prachtige tekeningen. Een buitenleslokaal, een moestuin, een paddenpoel, een vlindertuin en een insectenhuis vormen uiteindelijk samen een "Natuurplein" om te onderzoeken, te bewegen, te ontdekken en te leren in de buitenlucht.

Deze week werd bekend dat montessorischool De Kraal, met 9 andere scholen in het land, is uitgeroepen tot één van de winnaars. Met een budget van liefst 5.000 euro zal de buitenlesplek nu werkelijk gerealiseerd worden aan de rand van het schoolplein, zodat op 2 april 2019 de kinderen tijdens de Buitenlesdag aan de slag kunnen op hun eigen bedachte en ontworpen "Natuurplein".


«   »